Förrådsutrymme i lägenhet?

Ämnen till en blogg saknas inte.

En hyresgäst har dragit frågan om utrymme till hovrätten att avgöras, detta trots att vi har en lagstiftning  (JB 12 kap 1 § 5 st.)som säger att hyresvärden är skyldig att erbjuda sådant utrymme. Det gäller även om ingenting nämnts y hyresavtalet.

Men, men ,men då har man glömt lagen som säger ”En förutsättning för detta är dock att upprustningen med hänsyn till kostnaderna för denna kan förväntas ge ett skäligt ekonomiskt utbyte för hyresvärden, enligt JB 18 a § 3 st 2 p.”

Oj, oj,oj det blir inte lätt för hovrätten att döma i detta ärende. en kungen är ju enligt Författningen fortfarande statschef och alltså chef för den dömande makten, men oj, oj, oj det står ju ingenting om detta i RF74 så frågan måste väl gå till Regeringen till Per Bolund som redan förklarat att både hyresvärden och hyresgästen har rätt i denna fråga.

Är detta rättspolitik eller bostadspolitik? Eller är det bara ett skämt?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s