Marknaden igen

Efter att ha avslutat föregående inlägg sätter jag mig framför TV och äter min frukost. Då meddelar Nyheterna helt ogenerat, att de s.k. allmännyttiga bostadsbolagen i kommunerna används av kommunekonomerna för att finansiera kassaflödet. Ogenerat tas 100-tls miljoner ut ur bolag som högtidligen i jämlikhetens och rättvisans namn bildats för att förbättra bostadsmarknaden för konsumenterna. Detta struntar man i nu.

Det finns en obehaglig parallell med situationen i Libanon. Regeringen har avgått därför att krafter utanför regeringen har helt tagit över styrningen av politiken. Det är en kriminell elit som styr och ställer i Libanon, det folkvalda parlamentet är utan inflytande.

Hur kommer det sig att några andra än de politiskt tillsatta styrelserna i de allmännyttiga bostadsbolagen kan hantera bolagens pengar? Jo det kan bara bero på att en elit i kommunen anser sig ha befogenhet att gör detta. Om det inte skulle vara mot lagen, alltså kriminellt. så är det i alla fall emot bolagsstadgarna och i alla fall ‘oredlighet’ mot huvudman.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s