Penningtvätt.

Både SEB och Swedbank har varit utsatta i media för mer eller mindre oegentligheter. Frågam kan bli om inte Magdalena Andersson är en stor tvätterska. Vad är Rut och Rot. Jo, om du har ’svarta pengar och överväger att betalaa svarta tjänster med dem, då erbjuder MA att om du betalar in vitt, alltså nettoskatt och arbetsgivaravgift då svarar MA med att betala tillbaka till dig arbetstagarens nominela lön. Då har dina kontanter plötsligt blivit vita.

Sexuella tjänster.

Det är förbjudet att köpa sexuella tjänsterr men tillåtet att sälja. Leverantören av tjänsten är tydligen befriad från plikten att ta ut mervärdesskatt från köparen. Om du köper vilken annan tjänst som helst, hårklippning, bokföring, Rut och Rot skall du betala mervärdesskatt. Vad säger lagen?

Kontanter.

TV visar mitt under coronakrisen hur campingplatser inför den kommande semestern redan nu är fullbokade. Dett är en frestelse för de som ha kontanter att betala med dem. Mottagaren har visserligen lagligen en kassaregistrering men kontrollen att beloppen verkligen blir inslagna är svår att uppfylla. Att hjälpa folk att osynligt bli av med kontanter är också en sorts penningtvätt.

Om medborgarna förväntas uppfylla en god moral är Stat och myndigheter de första att göra det.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s