Palmeutredningen

Jag trodde jag hade bestämt mig för att inte lägga mig i dagens stora nyhet eftersom så många andra med insikter i detta kommer att recensera utredningen.

Men jag har så stora egna frågetecken att jag inte kan låta bli. Enligt allas uppgifter sköts Palme kl 23.23 den 1/4. Enligt uppgift från väktaren på Skandiahuset lämnade Stig Engström byggnaden kl 23.19. Jag beräknade tidigare tiden till 2,5 minut sedan Engström lämnar porten och till dess Palme skjuts.

Är det rimligt, att Engström kommer ut på Sveavägen och ser ett par framför sig, (eller bättre bakom sig) som han känner igen som Olof och Lisbeth Palme. Och Engström råkar ha en skarpladdad revolver i fickan och tänker att då kan jag ju passa på att skjuta Palme, för mig ett otroligt scenanrium. Och varför hade Palme ingen skyddsvakt just denna kväll?

Ett annat otroligt scenarium är att Hans Holmér sköter utredningen. Holmér tar tag i utredningen den 2 mars. Holmér lär inte ha varit i Stockholm natten den1/2 mars. I dagens TV säger Petersson att det var otroligt att utredningen startade på lokal nivå, att inte Riksåklagaren tog tag i utredningen av mordet på landets statsminister. Detta rättades till efter två veckor av Ingvar Carlsson efter ett möte med samtliga partiledare.

Anna-Greta Lejon var intervjuad i morgonens TV-program. Inte fick hon några frågor kring att hon satte upp en egen Palmeutredning under Ebbe Carlssons ledning med motivet att Ebbe Carlsson hade så intressanta uppslag om den ordinarie utredningen inte ville ta upp.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s