Käre Trump.

”med den dom varmed I dömen skolen I bliva dömda, och med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder.”

Och det gäller Åkesson också.

Jag kan inte minnas, att Trump sagt att svarta är en mindervärdig ras. Jag tror inte att han sagt det, om inte därför att vetenskap och den allmänna kunskapen har förklarat att skillnader mellan de mänskliga raserna icke består i skillnader i intellektuell kapacitet.

I Radio P1 ’Gomorron världen’ hör jag att Sverigedemokraterna visserligen inte har något om rasism i sitt partiprogram men deras medlemmar har bland sig personer som är mindervärdiga eller åtminstone hyser åsikter som inte är godkända. Så mycket för yttrandefriheten.

En väsentlig del av demokratins idéer är att våld endast får förekomma för att upprätthålla lagen och för att skydda det demokratiska samhället mot yttre fiender. Beskattningsrätten är också en form av våld när skatten skall gå till ett demokratiskt samhälle. Skatt är inte ett frivilligt bidrag. Allt detta våld måste vara reglerat i en nations författning, hellre det än i tillfälliga lagar.

Den demokratiska frivilligheten är en kraft som måste få genomslag inte bara i USA utan även i Sverige. Därför att en rasistisk attityd finns också här. Det finns tillfälle nu att inpränta att alla är födda fria med samma rättigheter och rätt till samma värdighet. Den debatten förs sällan och om den förs så är den ganska tyst.

Och om vi menar att Sverige är ett land med kristen tradition så borde citatet från Matteus stämma till eftertanke.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s