Varför förekommer då inga demonstrationer i Sverige mot Sverige?

Jo därför att intresset för konstitutionella frågor är obefintligt.

Ibland ställs frågan, om Sverige bör ha en stark stat eller en stor stat. Precis som om en stark stat inte kan vara stor eller en stor stat inte kan vara stark. Det kvittar, därför att frågan gäller om ett samhälle skall ha en stat. Ett samhälle som saknar konstitution ”har ingen civilisation” (citat från någon). En konstitution är de regler som skall gälla för styrelsen av nationen. Avsaknad av en konstitution, en författning, betyder att nationen utsätts för anarki, i praktiken laglöshet, och att styrning utföres av den som disponerar de effektivaste våldsmedlen. Det torde inte behövas en utredningen och en folkomröstning för att få klarhet i om landets medborgare vill leva i ett laglöst samhälle eller i Rättssamhälle.

Förutsättningen för att en nation skall kunna kalla sig Rättssamhälle är att samhället bestämmer sig för en författning och att den i sin tur bestämmer att samhället skall bli en nation genom en gemensam Lag. Hur skall en sådan lag efterlevas. Det blir uppgiften för en institution som kallas för Staten. Alltså en civilisation kräver en stat.

En civiliserad nation borde ha en enighet om statens uppgifter, om en diskussion om dessa uppgifter. Något som konstigt nog saknas i Sverige. Däremot diskuterar vi gärna alla andras inställning till respektive lands civilisation. Varför?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s