Land skall med lag byggas.

Alltså av Byggnadsarbetarförbundet.

Aktuellt den 3/6 visar en bild från Sergels Torg, Stockholm, en fantastisk demonstration, folkhavet är överväldigande, som riktar sig mot rasismen i USA. Demonstrationer mot förhållanden i Polen och Ungern har säkert också förekommit.

Varför förekommer då inga demonstrationer i Sverige mot Sverige? Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, säger med anledning av Regeringens proposition om förändrade regler för arbetsmarknaden: ”Jag tror inte att det spricker på det här”, säger Nordmark och påminner om att bollen nu ligger hos fack och arbetsgivare så att politikerna slipper att gå vidare med utredningens förslag. (Di)

Nordmark påminner oss om att fack och arbetsgivare tar hand om detta så att politikerna slipper. Både fack och arbetsgivare år odiskutabelt organisationer för klara särintressen. En ny lag på arbetsmarknaden, lika väl som en förändring av den nu gällande, är lagstiftning och enligt nationens regeringsform är lagstiftning förbehållen Riksdagen. Eller kan det vara så att S nu anser, att ordalydelsen ’Regeringen styr riket’ innebär att Regeringen stiftar lag.

Vi kan inte förvänta oss att Trump ordnar en demonstration i Washington mot att facket i Sverige vill ta över lagstiftningen. Vem är organisatören av demonstrationen i Stockholm? Eller är det så, att Löfven är organisatören? Spontan kan den inte vara.

Och varför låter vi oss inte beröras av att Löfven och Nordmark, kanske fler i regeringen?, är fackföreningsfolk.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s