Två rubriker

i dagens SvD. ”Lön för vila sinkar omstarten” , ”Alan Gilbert: Jag skattar mig lycklig som kan verka i Sverige”

Den första är från Stefan Fölsters Kolumn. Ett exempel på text: ” Nödlösningarna för en kort överbryggning blir emellertid hårresande allt eftersom tiden går. Enligt Magdalena Anderssons huvudscenario kommer korttidsarbete under resten av året i snitt omfatta 550 000 personer och kosta 95 miljarder kronor. Därtill kommer hundratusentals arbetslösa som med förhöjd a-kassa tjänar mer än många andra som sliter på sina jobb. Allt i allt får snart en femtedel av svensk arbetskraft betalt för att varken arbeta eller studera. ”

Från Alan Gilbert saxar jag följande: ”– Jag skattar mig lycklig som kan bo och verka i Sverige. Det återstår att se om den svenska modellen är rätt väg att gå.

Branschkollegor i USA och andra länder har reagerat med avund eller vrede när de har sett att Alan Gilbert fortfarande spelar och dirigerar, mitt i krisen.

– De verkar tycka att det är opassande. Men så länge det är i linje med Folkhälsomyndighetens bestämmelser kommer jag att fortsätta dela med mig av min musik.”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s