Till Försvarets försvar

Ledande politiker har klandrat sig själva för att beredskapen inför Pandemin varit för dålig. I detta har regering och opposition varit överens. Nå, varför har de gemensamt klandrat andra och sig själva. Jo, inför 90-talets fredliga utveckling har behovet ansetts vara obefintligt.

Idag meddelar Peter Hultqvist att försvarsförhandlingarna fortsätter. Varken Riksdagen har både oppositionen och Försvaret emot sig.

Se opp, socialdemokrater. Denna gång kan inte Riksdagens partier samstämmigt beklaga att de tagit fel beslut, som skedde med beredskapen på 90-talet. Nu måste Socialdemokraterna ensamma ta ansvarat.

Socialdemokraterna har inte använt ett trumfkort ännu, nämligen att Statsministern använder sin Utnämningsmakt.  Utan motivering kan nämligen Statsministern omgående av sätta ÖB och ersätta honom med en ÖB som känner lojalitet med Socialdemokraterna.

Troligtvis kommer Statsministern inte att utnyttja denna sin befogenhet men det är olyckligt att han har den och det borde vara uppenbart för oppositionen att Regeringsformen borde ändras nu.

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s