Staten som givare av allt gott.

De företagare som permitterar skall få bidrag till lön till de permitterade. Om företaget avskedar får de bidrag  för att antalet avskedade skall bli så litet som möjligt.  Alla företag har fasta kostnader och om omsättningen försvinner skall företaget få ett tidsbegränsat bidra för att täcka kostnaderna.

Är det Löfven/Andersson som står för dessa utgifter, som betalar kostnaderna. Det låter så, det låter som det var Regeringen, men i själva verket är det Socialdemokraterna. Men det är inte sant.

Till Statens drift tar Riksdagen ut skatt av folket/skattebetalarna. Även de med sparkapital och aktieutdelningar tillhör kategorin skattebetalare. Enligt vänsterns språkbruk tillhör emellertid aktieägare icke folket.

För att betala alla kostnader förorsakade av coronaepidemin har Regeringen bestämt sig för att taga lån. Dessa bokförs som budgetunderskott och kommer att i sinom tid betalas utan att Riksdagen bokför amorteringarna annat än som budgetöverskott.

Så rika är inte de rikaste i landet utan alla måste vara med. Eftersom vi andra är så många fler än de rikaste så blir det skattebetalarna som kollektiv som får betala.

När regeringspartierna låter som om det var de som gjorde uppoffringarna, så är det i verkligheten skattebetalarna som gör det. Och hur gör de det? Jo genom arbete, därför att på annat sätt går det inte att skapa pengar. Riksbankschefen utlovar helikopterpengar. Det är inga pengar i eller från skyn, det är i slutändan alltid skattebetalarnas pengar.

Om en makthavare tar mer pengar från än arbetare än vad hen behöver för sin drägliga tillvaro, då kallades det systemet för slaveri. Principen finns kvar men nu kallas det för välfärd.

 

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s