Cirkus regering

Magdalena Andersson meddelar oss i Aktuellt, att om aktieägarna inte avstår från alltför stora utdelningar kommer hon att överväga lagstiftning. Vad denna lagstiftning skulle innehålla meddelas däremot inte annat än att de aktuella utdelningarna inte berörs.

Tillväxtverket, som skall fördela understöd till behövande företag, har förklarat, att de kommer att hålla sig till lagen.

MR-deklarationen förklarar den enskilda äganderätten som en rättighet. Sveriges Rikes Lag är väl lite luddigare, nämligen att äganderätten endast kan upphävas genom lagstiftning.

Efter beslut på bolagsstämman blir rådigheten över utdelningarna aktieägarnas. Det verkar som om en hel del bolagsstämmor beslutar att skjuta upp eller ta bort utdelningarna för år 2019. Det torde betyda att aktieägarna får betala utdelningsskatt igen senare, nu kommer utdelningen att beskattas som årets vinst i bolaget.

Men, som skrivet, Regeringen styr riket, Riksdagen har inte med detta att göra. Jag tror att Regeringen senare kommer att få en hel del bekymmer med konsekvenserna av sina förslag, som många nog skulle kalla hot. En moralisk förlust som Regeringen hoppas kunna täcka med en opinionsmässig vinst.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s