Löfvens tal på 1 maj.

Mycket intressant. Löfven talar som statschef därför att han insett att genom att inneha statschefs befogenheter måste han också i ett krisläge uppträda som främste företrädare för nationen Sverige.

Otydligheten i Regeringsformen 74 framträder klarare. Förklaringar att Kungen är Sveriges statschef blir ohållbara när statsskicket anses vara monarki och med en statschef som inte har några partipolitiska befogenheter. Statschefen skall aldrig ha några partipolitiska befogenheter.

Riksdagen/parlamentet styr Sverige och utser för denna uppgift en regering som leds av en statsminister/regeringschef. Regeringschefen utses av riksdagen.

Statschefen utses av folket i allmänna val. Statschefens befogenheter fastställes i författningen. Författningen är demokratisk och innehåller därför regler om maktdelning. Maktdelning är nödvändig för att Rättsstaten skall kunna verka. Där får Statschefen sin behörighet och befogenheter.

Kanske blev 1 maj 2020 vändpunkten för opinionen om den nu inser att Sveriges Monarki är en bluff och att verkligheten kräver en demokratisk författning.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s