Stor hemmapolitik

Om Sverige vill spela en avgörande roll i internationell politik så finns en mycket närliggande uppgift.

Använd all vår utrikespolitik att ändra beteckningen ‘Östersjön’ till Baltiska Sjön/Baltic Sea.  Orsaken är hövlighet,  Baltic Sea ligger nämligen väster om eller norr om de flesta gränsländerna till Baltiska Sjön.

Första och kanske svåraste åtgärd blir att skapa den isländska lösningen för allt fiske i Baltiska Sjön. Den isländska modellen är den att varje yrkesfiskare äger en kvot, som kan säljas, hyras ut eller nonchaleras. När yrkesfiskarna äger fisken kommer deras gemensamma organisation bli en stark lobbygrupp med syfte att hålla Baltiska Sjön ren.  Yrkesfiskarna kommer att se till att de nationella kommittéerna för klimat- och miljöfrågor ständigt får sina fiskar varma.

Först gäller det olika utsläpp, väl kända av alla syndare, som borde lockas med förlåtelse i stället för böter och hemska kostnader för städning av bottnar.

Sedan gäller det vetenskapen om  hur vatten i innanhav uppträder.

Sedan gäller det Freden. Efter alla middagar och möten kan väl inte alla dessa kommittéledamöter tänka sig att använda våld?

Baltiska Sjön, 2 grader varma, kan bli en värdig konkurrent till Medelhavet, The Mediterranean Sea (inte väster, öster, syd och Nordsjön), om norra Europas semestrar. (Tåg i stället för flyg).

Detta kan åstadkommas på mindre än 50 år.

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s