Staten, den är dom.

Studio 1 SR presenterade idag Sandro Socco som förklarade Statens roll i näringslivets kris på grund av Pandemin.

Det kan inte vara så att Sandro Socco som LO-ekonom inte tänkt över Statens roll och fri marknadsekonomis grunder, eller Kapitalismen. Jag uppfattar att Sandro Socco inte är ärlig i sina offentliga uppträdande.

Samhället är större än staten. Staten är den institution som samhället behöver för att styra de gemensamma skyldigheter som samhället har. Det minsta som detta kan vara är skyddet av medborgarnas egendom och upprätthållandet av Rättsstaten. Därom borde alla vara överens. Därefter kan (och bör) medborgarna diskutera och väga olika argument för Statens roll i resten av samhället. Minsta möjliga eller mesta möjliga.

Kapitalismen är det ekonomiska system som visat den bästa vägen till allas välstånd. Den fria marknadsekonomin är verktyget. Marknadsekonomin betyder att produktion och konsumtion bygger på privat äganderätt och att fria medborgare utan tvång träffar överenskommelser av ekonomisk innebörd till båda parternas nytta. Detta kräver också en stat som garanterar individens säkerhet och försvar av den enskilda äganderätten.

Historiens erfarenheter visar att fri marknadsekonomi medverkar till frihet mellan nationer. Jag tror inte att det funnits ett krig som haft sin grund i frihet och frivillighet.

Om pandemin medför att Staten tar över produktionen och frisörer och andra hantverkare blir de enda att få arbeta på en fri marknad så har pandemin förorsakat den nuvarande civilisationens undergång.Staten är inte vi

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s