Principer.

Det verkar som om män och kvinnor i beslutsställning inte fattade att Groucho Marx skämtade när han sa: ”Om ni inte gillar min princip, så har jag flera.”

I Lördagsintervjuns sista minuter meddelades att sjukvården har följande principer för behandling.  Alltså mer än en möjlighet som sattes främst i valet av möjligheter. Principerna var dels vård efter behov, dels vård beaktande allas lika värde.

Detta förutsätter ju att sjukvården sätter olika värde på patienter. Det går ju inte eftersom alla har samma värde. Hur mäts då värdet? Allt grundas i en missuppfattning, Alla människor är lika i rättigheter och värdighet.

Då är behovet lättare att bestämma.  Sjukvårdspersonalen kan i en situation avgöra vilken av två eller flera patienter som för sin överlevnad eller sitt tillfrisknande behöver en omedelbar insats. Omedelbarare än de andra väntande patienterna.  Att det inte skall vara plånboken som avgör borde för politiker vara självklart, eller menar verkligen någon att patienter skall uppge sin årsinkomst av tjänst och/eller kapital och den med högsta inkomsten placeras sist.  Vilket skall straffet bli för den som ljuger om sin inkomst?

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s