Utdelningar 2

Per Bolund säger i Lördagsintervjun P1 att stöd till näringslivet skall skötas av staten. Om näringslivet själva gör det går pengarna till sus och dus. Eller uttryckt annorlunda. Om näringslivet vill ha subventionerade permitteringar så skall vinstpengar kapitaliseras i företaget och inte användas för konsumtion. Detta är en åsikt staten har och om den inte delas av näringslivet var Bolund beredd att gripa till lagstiftning.

Bolund förklarar detta anekdotiskt. Tänk dig en affärsidkare som säljer kläder. Det finns inte en kund och det kommer inga pengar till kassan. Då finns Staten som hjälpare med stora stödåtgärder. Affärsidkaren kan lugnt permittera sin persolnal. Då kommer en aktieägare in i affären och använder sin utdelning till ett par jeans. Detta ger affärsidkaren kontanter som han i sin tur använder till att planera inköp till sommarkollektionen. Om inte affärsidkaren och aktieägaren förklarar och lovar att inte agera på detta sätt, som försvagar Statens insatser, då kommer Bolund att straffa dem med lagstiftning. Ty makten är hans. Nej, förlåt, denna anekdot har aldrig kommit upp i Bolunds föreställningar.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Utdelningar 2

 1. bigsurwriting skriver:

  Näringsliv = The Nurture of Life = Business

  Gilla

 2. 1147kjellen skriver:

  Klarade inte att svara på webben därför att jag inte vet vilket url jag har.

  En sammanslutning av företag, tidigare kallad Arbetsgivarföreningen, uppträder nu under beteckningen Svenskt Näringsliv. Jag uppfattar din tolkning att vara en förening som värnar en god och allsidig kost till vår ungdom. Din tolkning av ordet Nurture är korrekt men jag tolkar Svenskt Näringsliv som dold part i detta sammanhang och som inte vill framstå som Fackförerningarnas motpart i styrelsen av Sverige.

  Ekonomi bygger på förädling av naturen genom arbete och enskild äganderätt. Per Bolunds sätt att yttra sig bygger på förädling av naturen genom arbete och kollektiv äganderätt. Bolunds yttrande är ett godkännande av slaveri förskönat av att samhället förskönar arbetet genom att bevilja människorna en frizon för egen användning av lön.

  Coronaepidemin har rubbat den balans som funnits globalt om fördelning av kapital genom att brutalt kräva att produktion skall bära sina egna kostnader och ge den enskilde ägaren sin vinst.
  Utan en synlig beslutsfattare har kravet på kostnadstäckning tagit sitt uttryck i att stoppa kostnader i företag genom massuppsägningar och nerläggningar av verksamheter för att stoppa smittspridningen. Coronaepidemien har också givit oss en ekonomikris.

  Ekonomin kommer alltid att vara den som skapar resurser att bekämpa olika störningar i samhället.
  Om ekonomin omgärdas av en planekonomi som närmar sig total kontroll över produktion, konsumtion och finansmarknad då har vi godkänt en samhällsuppbyggnad styrd av en elit och ett slut för den liberala demokratin enligt FN:s definition.

  Återstå att se om Per Bolund är offer för en trend eller om han anser sig tillhöra den elit som skall styra enligt de stora massornas önskemål?

  Gilla

 3. 1147kjellen skriver:

  En sammanslutning av företag, tidigare kallad Arbetsgivarföreningen, uppträder nu under beteckningen Svenskt Näringsliv. Jag uppfattar din tolkning att vara en förening som värnar en god och allsidig kost till vår ungdom. Din tolkning av ordet Nurture är korrekt men jag tolkar Svenskt Näringsliv som dold part i detta sammanhang och som inte vill framstå som Fackförerningarnas motpart i styrelsen av Sverige.

  Ekonomi bygger på förädling av naturen genom arbete och enskild äganderätt. Per Bolunds sätt att yttra sig bygger på förädling av naturen genom arbete och kollektiv äganderätt. Bolunds yttrande är ett godkännande av slaveri förskönat av att samhället förskönar arbetet genom att bevilja människorna en frizon för egen användning av lön.

  Coronaepidemin har rubbat den balans som funnits globalt om fördelning av kapital genom att brutalt kräva att produktion skall bära sina egna kostnader och ge den enskilde ägaren sin vinst.
  Utan en synlig beslutsfattare har kravet på kostnadstäckning tagit sitt uttryck i att stoppa kostnader i företag genom massuppsägningar och nerläggningar av verksamheter för att stoppa smittspridningen. Coronaepidemien har också givit oss en ekonomikris.

  Ekonomin kommer alltid att vara den som skapar resurser att bekämpa olika störningar i samhället.
  Om ekonomin omgärdas av en planekonomi som närmar sig total kontroll över produktion, konsumtion och finansmarknad då har vi godkänt en samhällsuppbyggnad styrd av en elit och ett slut för den liberala demokratin enligt FN:s definition.

  Återstå att se om Per Bolund är offer för en trend eller om han anser sig tillhöra den elit som skall styra enligt de stora massornas önskemål?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s