Problemet är löst.

Covid förorsakar åtgärder som hämmar näringslivet, samtidigt som Covid drar ökade kostnader till vårdapparaten. Beloppen det rör sig om är ofattbart stora. De makthavande har inte möjligheten att välja. Kravet att finansiera är ett både och.

Maria Ludvigsson skriver i dag i SvD att stödet till vårdapparaten måste vara villkorslöst. Inga jämförelser eller avvägande mellan vården och andra intressen får förekomma. Staten skall inte gödsla näringslivet med pengar. Stoppa istället beskattningen av arbete totalt, både löner och konsumtion. Att det finns pengar visas ju genom alla de löften som hittills givits.

Samtidigt skriver Adam Cwejman i GP att näringslivet räddas inte av lån. Särskilt om dessa skall betalas inom överskådlig tid och belastas med ränta. Cwejmans tankar liknar Ludvigssons och det kan kanske tyder på att det sker en omsvängning i all rådgivning, och att här kommer fram en genomförbar och omedelbar lösning.

När pandemin är över kommer räkenskapens dag. ’Gratispengar’ måste återbetalas och statsskulder normaliseras. Det måste betyda en press på alla finansministrar. Det klarar vi bara finansministrarna kommer ihåg att alla nyttiga pengar kommer till genom arbete.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s