Stat eller samhälle eller marknad?

Mer och mer klarnar det. Samhället får stå tillbaka för Staten. Samhället är ett diffust begrepp. Då hittar jag en artikel på Smedjan av Adam Danieli att ”Marknaden är vår viktigaste krisberedskap.” Hur vågar han ifrågasätta Staten? Jo, därför att Staten gör många bra saker men alltför många dåliga saker. Marknaden gör också dåliga saker men är överlägset i att snabbt korrigera det som var ett felaktigt beslut. Vågar vi, medborgarna, lita på marknaden – att professionen sköter vården, att Näringslivet sköter försörjningen, att kulturen sköter den mentala hälsan, att idrotten sköter den fysiska spänsten? Vi liberaler gör det.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s