Per Henrik Ling revival.

Den utmärkta TV-kanalen ‘Axess’ visas en serie program om åldrande. Jag är strax 90 så det passar mig. I första delen talas om vikten av motion och fysisk träning eller kanske bättre fysisk. Det får mig att tänka på min barndom med båda föräldrarna den tidens Gymnastikdirektörer. Dessutom en syster med samma utbildning. Jag fick höra en hel del om Per Henrik Ling, kallad svenska gymnastikens fader.  Lings system genomarbetade kroppens alla (nästan) muskler och leder.

Åldrande medför idag att muskler förtvinas och att leder värker och får försämrad kvalitet. Detta kan förhindras till stor del med rätt motion, men i programmet nämndes aldrig Ling. Idag är det gym som kommer i tankarna, men dessa verkar mest vara muskelskapande.

Ling är ju mera ‘armar uppåt sträck’ och skulle kunna anpassas till barnens förta början i förskolan och utveckla till grundskolan är färdig. Ett enkelt lekprogram i början till ett systematiskt program i grundskoleåldern som skulle kunna ge eleverna en vana att varje kväll och varje morgon köra ett 10-minutersprogram, något som de skulle fortsätta med hela livet. Resultatet skulle ge bättre funktion nu när alla skall bli mer än 100 år gamla och arbeta så länge de vill.

Hur startar man en ny väckelserörelse i Sverige?

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s