Vänder det?

Gunnar Hökmark skriver på Smedjan om liberalismen och dess förespråkare. Hos vanliga människor är liberalismen självklar, vi vill inte bli tvingade, vi vill ha frihet att göra vad som vi själva tycker är bra och gott. Det är makthavare och politiker som försvarar sina positioner som är emot förändring och emot den fria marknadsekonomin.

Anders W Jonsson, tjänstgörande partiledare för Centern, säger i en intervju i SvD att krisen inom sjukvården inte alls beror på brist på pengar utan brist på kompetens hos personalen, främst sjuksköterskor och undersköterskor. Likaså belastas akutmottagningarna i landet eftersom patienter går till akutmottagningarna för besvär som borde klaras av i primärvården.

I media kommer också fram röster som hävdar att vården lider av felaktig organisation och felaktig personalpolitik. Arbetsgivare och arbetstagare är organisatorisk samma särintresse. Arbetsgivaren representerar inte personalen och arbetstagarna representerar inte patienterna. Så omsorgen ombesörjes av en bubbla skild från vardagens verksamhet.

Det hemska och svåra i detta är att ‘folket’ känner att en fria marknadsekonomi är lösningen. Professionen och politikerna får frossa när de tänker på svårigheten att förändra. (Hellre fattig och sjuk än rik och frisk.)

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s