Social Housing

kom också upp efter lördagsintervjun. Att det finns bostadslösa i Sverige nu beror på att det finns bostadssökanden om inte kan betala gällande hyror. För att råda bot mot detta har politiken valt att subventionera bostadsbyggandet. Detta anses vara bättre än riktade bostadsbidrag. Men problemet finns fortfarande kvar och lär vara i ökande.

Alltså – om de bostadslösa kunde betala gällande hyror så skulle Sverige inte ha bostadsbrist.

Lösningen på problemet skulle således vara att förbättra de bostadslösas ekonomi. Riktade bidrag anses inte vara lösningen. Kan det vara så svårt att hitta en annan lösning – t.ex. en form av medborgarskapslön, min 22000 kronor i månaden.

Finansieringen är ju löst genom förordningen att en kommun är skyldig att tillämpa alla våra sociala skyddsnät på den som vistas i kommunen. (Men då måste ju den bostadslöse vara skriven i kommunen och då är hen ju inte bostadslös). (Nej hen behöver inte alls vara skriven i kommunen. Bohuskommunerna klagar bittert på att sommarboende stockholmare utnyttjar kommunerna trots att de inte är skrivna där.)

Eller kan lösningen vara att helt slopa reglering och kontroll av bostadsmarknaden och i stället flytta de som inte kan betala sina hyror till socialnämnderna. Sluta med att beskylla samhällets olycksbarn att vara ansvariga för bostadsbristen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s