Kultur?

Förslag till läroplan för grundskolan. Elever som lämnar 9an skall veta vad demokrati är, för den händelse de någon gång i livet skulle blir teaterchefer. Ett trettiotal teaterchefer har föreslaget, att Kultur skall tas med i grundlagen.

Demokrati är ett styrelseskick för nationer (alltså inte ens för kommuner). Demokrati bygger på nödvändigheten av att ha en rättsstat. Rättsstaten innebär att Staten anförtros våldsmonopolet för att kunna sin primära uppgift att skydda medborgarnas säkerhet mot intre och yttre hot.

Demokrati innebär att medborgarna i fria och hemliga val väljer vilken inriktning landets styrelse skall ha. För att ett sådant val skall vara meningsfullt får inte nationens författning/grundlag innehålla paragrafer om vilken politik som skall föras.

Hade Riksdagen 1974 sagt nej till att inkludera uppmaningar till svenska väljare att riksdagen skall följa Socialdemokraternas partiprogram så hade mycket varit riktigare och bättre.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s