Framtiden

Varför klasskamp, varför kamp mot kapitalet, varför inte kamp mot socialismen?

Se dig omkring. Se flygplanen i luften, alla bilar på våra gator, Stora städer med massor av skyskrapor. Se på våra affärer med allt vad vi behöver av mat, kläder och lyx. Lyssna på media som ständigt ger oss siffror på hur fattigdomen besegras och medelklassen växer till.

Se på vårt kulturliv som nu accepterar att världen står inför ett klimatproblem och som vänder sig till tekniken och ekonomin i förvissningen om att dessa skall läsa problemen och erbjuda ett liv som bygger på kunskap, undervisning, konst och historia och en mångfald religioner.

Hur kan en enda person säga: ”Det var jag som åstadkom detta.”? Ingen nu eller i framtiden levande kan säga detta, Det är mänskligheten som gjort det. Det är ett resultat av små, små insatser och stora, stora insatser. Mänskligheten känner ingen uppdelning i klasser och klaner. Överhet och undersåtar. Vi är alla del av mänskligheten.

Vi är alla en del av mänskligheten, men inte ensamma, Det finns de skapande som så långt bak i historien vi tittar, har åstadkommit grunderna för det vi idag njuter av. Det finns också förstörarna som alltid lyckats jämna ned marken det skaparna åstadkommit. Vad vi har i dag beror på att skaparna alltid haft kraften att komma tillbaka.

Förstörarna är de som förstör vår civilisation, Vilka är de? De är maktmänniskorna som har idén att fick vi makten över kapital och samhälles funktioner så skulle vi på kort tid skapa ett paradis på jorden. Eftersom vi vill väl har vi rätten till tvång och våld. Du som tror och tänker så, titta i lugn och ro på den närliggande historien, Vad är Hong-Kong ett exempel på? Jo. Maktmänniskor som vill väl även med tvång och våld. Kallat socialism i dagligt tal.

Finns det något hopp någon lösning någon framtid?

Enskild äganderätt och frivillighet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s