Offentlig upphandling

Det finns en lag om offentlig upphandling. Varför finns det ingen lag om privat upphandling? Jo da. Det finns massor av lagar om privat upphandling, varför pratar vi aldrig om dem? Varför kan inte allmän lag gälla fär offentlig upphandling?

Offentlig upphandling visar så ofta på misslyckad och inkompetent upphandling. Därför är det bästa att sluta med offentlig upphandling (utom i vissa fall, Privatpersoner bör inte få köpa krut och kanoner för eget bruk.)

Höghastighetståg är ett bra exempel på….. Om höghastighetståg är en bra affär så finns det alltid privata intressen beredda. Men stat och allmänhet måste då vara beredda på att investerarna kommer att fylla sina egna fickor med feta vinster. Skulle det privata intresset tveka så är det ett tecken på att tiden inte är mogen för Sverige ännu.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s