Konsumismen

Vad är det? Motsatsen till fattigdom? Alltså att är du fattig skall du börja konsumera för att bli lycklig. Nej,  så kan det inte vara, det låter helt galet. Är det i stället den välbeställde som skall konsumera mer? Varför det då? Jo, för att medveten nationalekonom säger att konsumtion är brat för ekonomi, sysselsättning med mera.

Men kristendomen, islam och säkert många andra religioner säger att du skall samla dina skatter i himlen och inte i ditt vardagsrum. Och socialisterna säger att du skall låta dem bestämma din konsumtion.

Nej, nej, nej. Du skall låta kapitalismen bestämma konsumtionen, din och andras. Kapitalismen bygger på privat äganderätt. Du bestämmer själv vad du skall syssla med, det kallas arbete. Eftersom du vill ha privat äganderätt så är resultatet av ditt arbete din egendom. En del av dina inkomster går åt till det allra nödvändigaste. Ditt problem blir nu om du skall konsumera mer för att ekonomin skall bli bättre och arbetslösheten sjunka. Du är i  själva verket utsatt för indoktrinering, fake facts.  Du skall inte konsumera det nödvändigaste utan det du absolut inte kan undvara. (Gammal regel: Du skall bo över dina tillgångar, kläd dig efter dina tillgångar och äta under dina tillgångar.)

Du kommer att få pengar över. Lite eller mycket. Du och resten av samhället. Ackumulation av kapital.  Nu kommer den fria marknadsekonomin in i bilden. Ditt kapital kan användas av andra som anser att just de kan använda ditt kapital bättre än du själv. Den användningen ger bättre ekonomi i  samhället och minskar arbetslösheten.

Endast en socialist kan säga att jag har fel. Detta är bevis nog för mig att jag har rätt.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s