Mämskligheten

’Alla skall med’, ’Vi är alla lika mycket värda’ och många liknade fraser har fel. Det finns andra som säger att av hela jordens befolkning finns det inte några som är helt identiska.

Människan är en utveckling bland allt annat liv sedan jordens första ögonblick Allt liv är lika fascinerande. Människan har utvecklats efter ett eget spår. Samma för allt liv är att vi i grunden lever av jordens rikedomar. Skillnaden är att människan lyckats förädla dessa och i den egenskapen är vi ensamma.

Människan lever som individer i ett kollektiv. Kollektivet har inte delat upp människorna i olika kategorier. Kollektivet har tillåtit var och en att utvecklas efter sin förmåga och sina intressen. På gott och ont. Det finns goda människor och onda människor, eller mjukare uttryckt det finns skapare och förstörare. Kampen mellan det goda och det onda har präglat hela mänskligheten.

’Mänskligheten’ är ett bra ord. Det innesluter alla, utan åtskillnad. Människor är alla olika och alla är med i en stor enhet, Mänskligheten. Trots alla motgångar är det hoppfullt att inse, att Mänskligheten lyckats skapa civilisationer.

Opinionen bland alla människor är just nu nedslående. Kollektivet såras av religionsstrider, av maktkamper och särskilt av klimatångest. Samtidigt är det tydligt att Mänskligheten står för trygghet och allas lycka. Människorna lever idag bättre än hur jorden försörjt oss under alla tider.

Skaparna kommer att lösa kollektivets problem, förstörarna kommer som alltid tidigare att förlora och lämna svårläkta sår. Gudskelov är vi inte alla lika mycket värda. Vi är alla bara en del av Mänskligheten.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s