Bättre rik och frisk än fattig och sjuk

Många uppfattar att ‘Bättre rik och frisk än fattig och sjuk’ är ett sorts skämt.  Nej, det är mycket allvarligt.

Erdoğan säger att det finns 3,5 miljon syrier i Turkiet. Dessa syrier vill Erdogan placera i en zon i norra Syrien. Detta förbereder Turkiet genom  att med artilleribeskjutning och flygangrepp rasera zonen. Hur kan Erdogan tro att dessa syrier vill flytta tillbaka till en grushög?

‘Bättre rik och frisk’. Det måste finna 20 st personer kunniga i konstruktion av elförsörjning bland dessa syrier. Hjälp dessa att elektrifiera zonen. Det måste finnas 20 st personer kunniga i att konstruera vattenförsörjning i zonen. Det måste finnas 20 personer kunniga i att konstruera ett fungerande avloppssystem.  I stället för att förstöra pengar på bomber så ge dessa 60 personer uppgiften att skapa denna infrastruktur. Därigenom har 60 personer chansen att bli rika och 3,5 miljoner att bli friska.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s