Partisamtalen och respekt för lagen

Den 21 september skrev jag om behandlingen av gängkriminaliteten i partisamtalen. I dagens lördagsintervju intervjuades Anders Eka, ordförande i Högsta Domstolen. Anders Eka hänvisade till Regeringsformen och att i den finns lag om hur ärenden skall beredas och beslutas. Socialdemokraterna visade en klar vilja att deras förslag skulle antas och behandlas utanför riksdagens ordning med tydlig avsikt att disciplinen inom partigrupperna i riksdagen skulle säkra ett godkännande.
M, L och KD lämnade samtalen och meddelade att de skulle lägga sin a förslag i riksdagen, i utskottet, för lagenlig, konstitutionell behandling. Detta är den lagliga och demokratiska behandlingen. Varför godtar inte Riksdagens partier denna behandling?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s