Skolverket och Antikrundan

Media säger att undervisningen i grundskolan om ”forna civilisationer, från förhistorisk tid till cirka 1700”  betyder ju att vikingatiden försvinner och den inte helt klarlagda bronsålderskulturen i Sverige.  Fram till 1700 gör ju att Gustav II Adolfs död den 6 novembert,  Göteborgs grundläggning och Gustavadolfsbakelserna nedgraderas till ett sorts folkminne. Jag förmodar att Stockholms grundläggning  inte betraktas som ‘civilisation’ och därför fortfarande kan behandlas.  Men faktum är att Birger Jarl är begravd i Varnums kyrka, Skara stift, och inte i sakrofagen vid Stockholms Stadshus.

Jag tycker att någon tid skullle kunna avsättas av de timmar som anslås till lek och idrott så att barnen kan få en uppfattningen om att OS, Olympiska Spel, fanns före 1912 i Stockholm. Ett ptoblem uppstår med marathonloppet, som kanske uppfattas som olympisk gren. Det skulle kanske vara påfrestande för barnen att nämna detta är ett modernt belut.

Kanske skulle antalet timmer som Skolverket får anslå till förändringar i läroplaner kunna begränsas.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s