Värnskatten

TV visade i bild och ljud några kända politiker som kom i åtnjutande av rätt mycket pengar med anledning av att värnskatten togs bort, Ett socialdemokratiskt löfte sedan den infördes.

Dessa personer sade att de inte visste vad de skulle göra med pengarna. Uppseende är att detta yttrande visar, att de int anser sig värde denna förstärkning i sina löner. De var inte värda detta. De hade inte gjort sig förtjänta av pengarna.

Här några tips för dessa okunniga, Gör ingenting, lägg pengrna i kontanter i en låda någonstans, Detta innebär att penningmängden minskar och detta medför att priserna i Sverige minskar. Visserligen mycket litet och säkerligen omärkbart statistiskt, men alltid något

Eller konsumera pengarna på vin, kvinnor och sång. Livsmedelsbranschen som producerar onödiga och t o m skadliga varor betalar i alla fall löner och investerar så det kan vara en positiv användning. Kvinnor har statistiskt lägre löner än män så konsumera i de branscher som visar ett sådant beteende. Sång får tas i en vidare bemärkelse och avser kulturyttringar inom teater och andra liknade konstyttringar.

Ett stort fält är donationer. Egna initia6tiv, t.ex. donation till det lokala biblioteket. Eller alla dessa fonder till forskning som finns. Eller de de institutioner som ägnar sig åt bistånd världen över.

Drt är beklagligt att se att det finns politiker, som ju borde vara de som främst vill se till samhällets bästa i att de inte kan hantera sina egna pengar utan bara andras.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s