Kapitalismen

I SR P1 program ’Stil’ sägs, att om världen skall lyfta folk ur fattigdom kommer en medelklass att bildas och den kommer att öka vår konsumtion i en redan ansträngd värld. Därför kommer det att bli nödvändigt att vi vårdar vår egendom. Programledaren torde ha syftat på att vi alla måste konsumera mindre kläder.

Samtidigt säger programledaren att vi alla har egendom, åtminstone de nödvändigaste kläderna. Men om vi också äger en bil. Gäller inte att vi också måste vörda den egendomen. Givetvis. Och om vi äger ett hus? Var går gränsen? All vår egendom måste vårdas.

Egendom skapas genom individers arbete.

Programledaren har skapat en definition på enskild egendom och också motiverat varför den är så viktig, särskilt för kommande klimatkriser.

Hur kommer det sig att vi till Sveriges Riksdag får rösta på partier som i sina program har avskaffandet av äganderätt till produktionsmedlen, utan att motivera eller förklara konsekvenserna av detta?

Kapitalism och Socialism är två skilda ekonomiska system. De går inte att förena helt eller delvis. Socialisterna har lyckats smeta ner begreppet kapitalism så att ingen vågar stå för den. Socialismen har bara förstört, Kom igen nu och gör kapitalismen populär.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s