Bankskatten

Media säger att regeringen vill höja bankskatten för att kompensera för de höjda (?) försvarskostnaderna. Vad säger regeringen om bankskatten visar mindre skatter än försvarsutgifterna? Kommer regeringen då att vilja sänka försvarsutgifterna. Och motsvarande – att om bankskatten kommer att ge väsentligt mer, kommer då regeringen föreslå höjda försvarsutgifter.

Betalningar som beslutats i riksdagen till olika ändamål skall inkluderas i en budget. Skatter som inbetalas till staten skall samlas i en budget i avsikt att betala beslutade kostnader.

Principen med bestämda ändamål av inbetalda skatter finns redan och detta visar ofta hur omoraliskt det är. T.ex. regionskatten sägs betala kostnaderna för vård. Men ofta här vi yttranden att pengarna räcker inte. Vad är detta? Att lova medborgarna sjukvård och sedan säga att pengarna inte räcker. Då skall regionfullmäktige inte lova sådan vård utan att vård meddelas beroende på tillgång av personal, resurser i vid bemärkelse, och betydelsen av ett löfte.

I detta ligger också en författningsfråga. Är det de valda ledamöterna i olika församlingar som har rätten att besluta, eller är det olika delar av partiorganisationerna som bestämmer och kräver att ledamöter som fått lov att stå på deras listor i gengäld skall följa partiernas order. Detta är ren korruption. Ledamöterna får en avlönad tjänst mot absolut lydnad. (V) visar detta tydligt och offentligt för närvarande.

I vår (i och för sig dåliga författning) står det att var och en som har rösträtt också har rätt att ställa upp i val. Detta korrigeras finurligt genom att valmyndigheten på annan plats i allmän lag icke kan registrera en kandidat som inte står på, alltså bekräftas, på ett erkänt partis kandidatlista. Tänk om Polen eller Ungern hade ett sådant här system, då skulle ni se på media.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s