Press på 73-punkts programmet.

”I förhandlingarna om en skattereform måste Centerpartiet pressa Socialdemokraterna att göra skatterna på arbete, kapital och konsumtion plattare. Det skulle göra det svenska skattesystemet enklare, mer rättvist och främja flit och sparande, skriver Louise Grabo, förbundsordförandekandidat för Centerpartiets ungdomsförbund.”

Så skriver Louise Grabo i lördagens SvD. Med Nyamko Sabuni i ledningen av Liberalerna är det inte svårt att får Liberalernas fulla stöd. M och KD borde inte vara svåra att övertyga. Dessutom tror jag att det finns stöd inom den allmänna opinionen. Men kommer (S) att ge med sig eller vill de till varje pris ha med falska argument om hur skatter påverkar välfärden.

Om det är riktigt, att en allmänna opinionen har stöd for en skattereform och inte står främmande inför innehållet, hur kommer Centern att agera? Kommer ett stöd för en liberal reform från SD ses som en omöjlighet att gå med på? Kommer då eftergifter i socialistisk anda från Löfven att godtas hellre än stöd från SD?  Om så, kommer nog den allmänna opinionen att protestera och samarbetet med Socialdemokraterna att skada hela punkt 73 programmet.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s