Klimatet

Jag skrev fpr några dar sedan om Ludwig Mises åsikter om fred och då särskilt om de som förstör och förhindrar freden, nämligen den del av mänskligheten som förhärligar krigens moraliska inflytande på befolkningen.

Ikväll tittade jag på TV, ett program om klimatförändringarna. De finns redan nu, över hela världen, och som en gemensam grund återfinns bristen på vatten. För mycket länge sedan var landet mellan Eufrat och Tigris ett land som försåg mänskligheten med en vinstbringande vara, nämligen blandningen av honung och grådde. Tolkningen av detta har varit att i brist på kunskaper hos översättare missade man att den vätska var petroleum. Det var åt,instone vatten som gjorde möjligt att producera mycket mer spannmål de själha behövde, Landet försörjde delar av Medelhavet och av Främre Orienten. Någon förstörde allt detta, Varför? Vem? Djingis Khan? Var han så ’duktig’?

Folk som blir utsatta för nöd söker först coh frä,st mat, sedan skydd, Den eller de som kan ge folken detta gör dels en god gärning, dels får de kontroll över dessa massor. Beklaglig nog är det olika militära organisationer som alltid har tillgång till pengar som klarar detta när det gäller männen och vi ser det i Syrien och Jemen och delar av ….

Vad kan vi(?) göra åt detta. Enligt Löfven och Wallström är Sverige inom EU ett betydelsefullt och inflytelserik nation. EU är enligt sin egen propaganda en frihandlare och då skulle vi kunna börja med att öppna upp för frihandel med hela Afrika. Samtidigt skule EU lova att ta bort alla direkt eller indirekta subventioner av sin export.

EU:s bistånd till Afrika till det ekonomiska livet avslutas abript. Bistånd till fristående undervisning ökar omgående utan masssa invändningar. Det tycker Greta också.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s