Fred fritt efter Mises

Kriget förstör, det kan aldrig bygga upp. Det finns ädla människor som avskyr krig, som förorsakar död och sår. Vi kan inte annat än beundra den människokärlek som inryms i detta argument. Krigets anhängare och förespråkare förnekar inte att kriget förorsakar smärta och lidande. Men de anser att kriget och endast kriget kan föra mänskligheten framåt. Kriget, morden, förstörelsen och förintelsen har ingenting med civilisation att göra.

Liberalen är övertygad om att det segerrika kriget är en hemsökelse även för segraren. Fred är alltid bättre än seger. Krigets anhängare måste lära sig förstå att fred är fördelaktigare både för den starke som för den svage.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s