Den materiella välfärden , fritt efter Mises

Jag ber om ursäkt. Kapitlet heter ’Den materiella välfärden’. Det är jag som är besatt av att välstånd kommer före välfärd och därför är viktigare. Som sagt Mises skriver Wohlfahrt och det måste bli välfärd.

Liberalismen inriktar sig på den materiella välfärden. Liberalismen bekymrar sig inte för andliga värden. Den lovar inte lycka och välgång. Liberalismen vill tillgodose vars och ens önskan om världsliga ting. Allt vad politik kan göra är att undanröja alla orsaker till smärta och lidande. Liberalismen vill inget annat än att skapa de yttre villkoren för att utveckla det inre.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s