Klimat?

Lyssnar på Gomorron Världen. Där ställs frågan om klimatet så här: Skall man vara optimist eller pessimist?

Redan nu blir jag förundrad.  Skulle inte klimatet vara en allvarlig fråga som beror på en mängd olika fenomen? De flesta vetenskaper är inblandade. Gäller inte vetenskapens princip när det gäller klimat. Att söka sanningen?

Så kommer frågan om vad som skall göras med så kallade klimatförnekare. Och åsikten var att dessa skall nonchaleras. En klimatförnekare som då och då hörs är Björn Lomberg. Hans åsikter och hypoteser tycker jag är väsentliga och borde debatteras med respekt.  Att nonchalera Lomberg, och förmodligen en stor grupp likasinnade, är att lämna de vetenskapliga normerna och ägna sig åt känslor i stället för fakta.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s