Juni månad 2019

De tre liberala kandidaterna möter medlemmarna i interna möten. Det ät ju lätt att förstå och samtidigt är det lätt att förstå att referaten och kommentarerna från mötena blir tunna.

Radions referenter i morse säger att alla tre är utmärkta ledare och att de inbördes är överens. Alla tre förklarar att Liberalerna är Sveriges enda liberala parti.  Så kommer dagens Sifo och  då klarar inte Liberalerna 4 procentspärren.

Liberaler prisar den fria marknadsekonomin. Två av Sveriges svåra problem är sjukvården och skolan, samtidigt är dessa områden prioriterade i ett kommande val. Felet med båda är att de är föremål för socialistisk planering och värre än då att svenska folket blivit så hjärntvättade under åren att det har svårt att tänka sig en sjukvård med vinstintresse och en skola som strävar efter att ge de bäst begåvade de bästa kunskaperna. Men både sjukvård och skola passar bra för  privata initiativ och vinster – vilket helt enkelt bra är bevis på framgångsrika verksamheter.

Ett liberalt parti skall hävda äganderättens okränkbarhet och det kapitalistiska systemets överlägsenhet.  Finns det något parti som vågar hävda detta?

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s