EU-val och debattklimat

Abortlagstiftningen är nationell och ingenting för EU. Ändock kom frågan upp i slutdebatten. Helene Frizon visaste inte var Sara Skyttedal stod i frågan trots att Sara S svarade att sedan år tillbaka var hennes och KD:s inställning känd.

Nej, Helene Fritzon visste inte ändå. Kan det vara så, att Helene Fritzon visste mycket väl att för Sara Skyttedal var detta en moralisk fråga. Fritzon ville, att Skyttedal skulle tappa fattningen och förklara, att livet tänds i befruktningsögonblicket och  att KD:s och hennes eget accepterande av abortlagen endast berodde på att i ett demokratiskt samhälle måste medborgarna lyda lagar, även de som går emot deras övertygelse.

Jag tror, att även Fritzon tror på faktum om livets begynnelse men för hennes del är detta oväsentligt för frågans lösning.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s