EU och demokrati

Den 12 maj skrev jag med samma rubrik. Något otydligt tycker jag nu.

Debatter om EU i media kommer nu ,äntligen, in på detta ämne och det finns röster som säger, att EU inte är någon demokratisk konstruktion.

Nej, EU är ingen demokratisk konstruktion och den kunskapen borde ta sig uttryck i dagens debatt om EU. Ett litet exempel: Vi röster på söndag på ett flertal svenska partier. Inge av dessa partier återfinns i EU-parlamentet. Våra kandidater söker sig till grupperingar i EU-parlamentet men vilka dessa grupperingar är och vad de står för får en obetydlig plats i vår egen debatt. Det finns partier nu som i parlamentet söker egna och kanske nya vägar, men dessa partier kan en svensk medborgare knappast rösta på för,  som vanligt, är de svenska kandidaterna endast utsedda av svenska partier.

Däremot pratas det om de 48.000 kronorna som varje parlamentariker får utan redovisningsplikt. Kan motivet för frånvaron av krav på kvitton och verksamhetsberättelse var att ge möjlighet för parlamentarikern att verka utan insyn från de svenska partierna????

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s