Familjepolitiken.

Når KD nämns i debatterna om EU kommer alltid familjepolitiken upp. Tillåt mig amatörfilosofera.

Att människan blivit herre på planeten beror på sin intellektuella överlägsenhet över övriga djur. Insikten att en ensam människa leder till släktets försvinnande har fått människan till att bli ett flockdjur och till att hylla fortplantningen.

Så långt bakåt i tiden vi kan komma finns spår av civilisationer.  De som hyllat teknik kommer längre i välstånd och välfärd än de civilisationer som bygger på mjuka värden. Kunskap och vetenskap ger en bättre grund för framsteg och fortplantande föräldrar hyllar barnens utbildning.

Finns det då några andra idéer än fortplantning och utbildning? Fortplantning är ett måste eftersom alternativet är mänsklighetens slut. Alternativet till barnens utbildning skulle kunna vara att utbildning förbehålls särskilda grupper, eller kanske bara en grupp, i samhället. Mer troligt är att barnens utbildning tar en annan inriktning än kunskap och vetenskap. Det finns redan nu barnsoldater, att barn utbildas till strid. Kanske gamle Sokrates idéer borde tas tillvara: musik, gymnastik, matematik och filosofi.

Men vem skall då fördela pappamånaderna?

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s