Förnuft och Moral

Håkan Boström skriver i GP idag om Sverige och omvärlden och konsekvenserna av Sveriges öppna invandringspolitik som nu frestar allt hårdare på kommunernas ekonomi. Ledaren avslutas med följande stycke:

”Den förda svenska politiken har inget med moral att göra. Moral förutsätter nämligen förnuft. Den svenska hållningen har varit att reagera med känslorna och strunta i konsekvenserna, för samhället såväl som för individerna. Vi har inte sett den fulla vidden av det än.”

Att ”reagera med känslor och strunta i konsekvenserna” har i Sverige varit berömvärt. Att reagera med fakta och vidtaga åtgärder har snarast betraktats som ondska. Samtidigt förklarar media och myndigheter att vi står inför en kommande brist på arbetskraft Välkomna  då de som är villiga och kompetenta att fylla sådana uppgifter, förutsatt, att de kan styrka sin identitet och vara beredda på att icke få några som helst bidrag av stat och kommun. En sådan invandring borde ske i arbetsgivarnas regi och med deras ansvar för en korrekt hantering.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s