Gig-jobb

Timbros Smedjan publicerar en artikel av Maria Eriksson, den 12 april, om Gig-job. Gig är någon sorts musikerslang  för tillfälliga spelninga

Jag har tidtagare förvånats över att polisen sagt att det finns någonstans mellan 20- och 80,000 illegala personer i Sverige. Antingen sådana som fått avslag på asylansökan men ändå stannar, eller personer som befinner sig här utan att bry sig om att söka asyl. Jag har undrat hur de i alla tysthet kan försörja sig. Att de finns och att de tolereras visas genom att de får akut sjukvård och barn i skolan.

Maria Eriksson visar att det finns en organiserad arbetsförmedling, både för vita och svarta jobb. Det verkar som igen myndigheterna och polisen ser genom fingrarna med detta. Något liknande civil olydnad fastän tvärtom. Kanske är det detta  som är den verkliga svenska modellen. Det är nämligen mest de jobb som LO sagt inte finns.

Kalla det vad som helst men det är marknaden som bryter igenom föreställningen om ‘illegala’ individer som vill försörja sig på hederligt arbete.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s