Kapitalismen

Efter diskussion om kapitalismen gick jag till Wikipedia för att få bekräftelse av min renläriga uppfattning om kapitalism. Men Wikipedia har nu den gängse flumdefinititonen, nämligen att kapitalism bygger på äganderätten, men inte bara för enskilda utan också för staten i olika former. Exempelvis kontroll av produktionsmedlem.

Min definition bygger på enskild egendom, äganderätt försvarad av en rättsstat, entreprenörskap, ansamling av kapital. Detta leder till en fri marknadsekonomi och fri tillgång till information i vid bemärkelse.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s