Statsminister Löfven?

Säger Socialdemokraterna ja till Annie Lööf i eftermiddag, då har Annie Lööf lyckats med en aldrig tidigare skådad seger över en före detta LO-ordförande. Den segern är så otrolig att Socialdemokraternas svar förmodligen blir  ett ‘ja – men’. Detta ‘men’ måste betyda att blivande Regering Löfven inte blir bunden till några av de villkor Centern satt upp.

Då, plötsligt blir det Centern som får det svårt att rösta. En ja-röst betyder en S-regering som efter eget avgörande driver liberal politik. En stor förlust för Centern. En nej-röst betyder att förslaget Löfven förkastas. Att avstå betyder också att förslaget Löfven förkastas. (Förutsatt att SD hela tiden rostar nej.)

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s