Demokrati

Jag läser att socialism är att utvidga demokratins spelregler till ekonomin. Skrivet av en person jag inte vet något om annat än att han kan få sina tankar publicerade i en tidning.

FN har definierat demokrati i ord. Jag skall försöka med en liknelse:
Demokrati är som en linjal. Den är till för att du skall kunna dra en rät linje och veta hur lång denna linje är. Detta genom att på linjalen finns avsatta centimeter och millimeter, garanterat till motsvarande mått på Parismetern, eller annat godkänt mått.

Antag, att du vill dra en rät linje som är 4 cm och 4 mm lång. Tag en penna, lägg linjalen på ett papper, sätt pennan på 0 och dra en linje fram till 4 cm och 4 mm. Du kan nu vara säker på att den som vill dra en rät linje 4,4 cm lång var son helst i hela världen drar en lika dan linje som är lika lång.

Alltså, demokrati år som en linjal. på den står FN:s definition av demokrati. Tag ett papper och en penna. Lägg linjalen på ett papper och du kan dra en rät linje som ord för ord definierar demokratin. Detta gäller hel världen runt. Fast det blir en väldigt lång linjal.
Om du inte vet vad en penna är så kan du googla ”‘milton friedman pencil video”.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s