Det lätta valet

I dagens SvD skriver Hanna Hellquist, tidigare statssekreterare på UD, diplomati. I dagarna har det blivit känt att Tanzanias regering infört lagar som strider mot Sveriges uppfattning om innebörden av Mänskliga Rättigheter. Trots detta behåller Sverige diplomatiska förbindelser och fortsätter med bistånd till Tanzanias regering. Saudiarabien medger att de sänt folk till Istanbul och där mördat en medborgare. Visserligen har en domstol i Saudiarabien dömt fem i gruppen till döden, men vare sig den domen eller gruppens agerande har medfört några diplomatiska åtgärder mot Saudi.

Detta som exempel. Socialdemokratiska regeringar anser att: ” demokratiska val måste respekteras även när ”fel parti” vinner och argumenterade för nödvändigheten av att kunna ha åtminstone vissa kontakter för att kunna bedöma utvecklingen och kanske till och med påverka den. ”

”Medan framträdande delar av etablissemanget tävlar i att manifestera sitt förakt mot SD fortsätter vi samtidigt att skaka hand med diktatorer och konfliktmakare, utan vånda över några värdegrundskonflikter.”

Det var skönt att höra dessa åsikter, som jag själv helt delar men inte vågat skriva i klartext.

Ovanstående argumentation har också den styrkan att den är korrekt och varje invändning mot den är hyckleri. Kommer detta att sippra fram och i ett enda slag lösa den svenska regeringskonflikten?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s