Se ljust på svart invandring.

Stimulerad av den danske filosofen Kaspar Colling Nielsen, intervjuad i Tidskriften Kvartal får jag följande idé.

Immigrationen skall vara egoistisk. Media säger att det kommer att fattas 7000 busschaufförer till 2020. Finansierat av Sida får Migrationsverket i uppgift att hitta 7000 personer villiga att utbilda sig till busschaufförer. Lämpligtvis från progressiva afrikanska stater. Utbildning ordnas av Skolstyrelsen i samarbete med gymnasier som redan har den eller liknande utbildningar. Utbildningen koncentreras till svenska och de fordringar som finns för att bli busschaufför.  Utbildningen borde inte behöva överstiga ett halvår och antagningarna därför anpassas till den ramen. Riktet inställt på 7000 även om det verkar mycket, så helt kan inte behovet fyllas.

Samma princip/metod kan användas för sjukvårdpersonal, byggarbetare och för alla andra bristbranscher. Alltså invandringen skall styras  efter våra egna behov, inte av sådan som lyckas tas sig till Sverige. Trump har rätt. Endast de som strikt uppfyller kraven på asyl kan räkna med sådan.

Någonstans läste jag att Afrika är framtidskontinenten. Det spelar ingen roll vad vi gör eller inte gör, om 40 år kommer ändå våra fjällstationer fyllas av afrikanska turister.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s