Att visa hänsyn

Svenska media i jämförelse med sig själva.

Brasilien har röstat och Bolsonaro fick 55 procent av rösterna och vann valet. I svenska media har Bolsonaro kallats högerextremist som mjukats upp till högeraktivist. Han har varit yrkesmilitär, han har ett grovt språk, han är värre än Donald Trump, han är antifeminist och han är homofob och har säkert fler dåliga sidor. Varför har brasilianarna röstat på detta svin?

I Sverige har vi Jimmie Åkesson. Honom själv behandlar media med viss respekt. Partiets historia och förmodligen partiets dolda agenda är däremot skräckinjagande. Är karakteristiken av Bolsonaro en pseudonym för Jimmie Åkesson? Några kan inte ta i honom med tång, andra kan inte tala med honom, de flesta kan inte dela hans människosyn. Hur kan någon någonsin rösta på Sverigedemokraterna?

Om högerextremism är sympatier för nazism och fascism, vad är då vänsterextremism? Det borde vara sympatier för socialism och kommunism, eller hur?

Bolsonaro hävdar att han är demokrat. Åkesson hävdar att han är demokrat. Varför är det så vanligt att bådas demokratiska inställning ifrågasätts?

Eller är det så, att både den brasilianska och den svenska väljarkåren är inkompetenta.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s