Enkla regler

Gunilla Hall skriver följande i dagens SvD:

”I dag reser John Bolton till Ryssland, där han väntas överlämna nedrustningsnyheten direkt till utrikesminister Sergej Lavrov. Han väntas då också betona att USA inte tvekar att skrota internationella och multilaterala avtal som andra länder bryter mot.”

Detta betraktas som en aggressiv handling. En viktig samlevnadsregel, mellan individer och mellan stater, är att ingångna avtal skall hållas. Detta måste gälla båda parter. Om den ena parten anser att den andra parten har brutit ett avtal är det inte aggressivt att ta upp saken till samtal. Inget avtal är bättre än ett avtal som inte respekteras.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s